architectenbureau RUGL bv


Gemeentehuis te Voerendaal

Na een felle brand werd het bestuurscentrum van de gemeente Voerendaal onbruikbaar. Dit was het oorspronkelijk bouwdeel. Een later aangebouwd deel werd niet door de brand aangetast en fungeerde vanaf dat moment als tijdelijk bestuursdeel terwijl de afdelingen aan de overkant van de straat in een leegstaand schoolgebouw werden ondergebracht.
Het karakteristieke en halfronde bestuursdeel moest in de nieuwe planvorming gehandhaafd blijven en tevens omgevormd worden tot de nieuwe entree van het gemeentehuis. Ter plaatse van het afgebrande deel zou een nieuwe raadszaal en een nieuw kantorendeel komen. Hiermee ontstonden drie volumes die toch één geheel, één gemeentehuis moesten gaan vormen. Dit werd gerealiseerd door een rondgaande collonade die de drie bouwdelen omarmt. Om de band met de omliggende dorpen en gehuchten, die behoren tot de gemeente Voerendaal te benadrukken zijn stalen platen aangebracht in de collonade waarin de naam van alle tot de gemeente behorende dorpen en gehuchten zijn uitgesneden.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Gemeente Voerendaal, contactpersoon: dhr. R. de Jong.
Foto: R. Rugl

Hotel Symphony te Amsterdam

In samenwerking met Christine de Ruijter van AWG Architects te Antwerpen is een vijf-sterren hotel gerealiseerd aan de Zuid-as te Amsterdam. Het hotel is onderdeel van het prestigieuze Symphony complex, naar een ontwerp van de Architecten Cie, en is gerealiseerd bovenop de meerlaagse parkeergarage die onder het totale kavel ligt.
Het hotel heeft een sobere maar warme uitstraling door de wasserstrich stenen welke in een dunbedmortel zijn verwerkt waardoor het monolitische karakter versterkt wordt. De ramen van de hotelkamers spelen in de gevel een schaduwspel door de gelijke en terugliggende positie in het gevelvlak. In totaal zijn er ca 225 kamers en suites aanwezig.
De huidige benaming is 'Hotel Restaurant Crowne Plaza Amsterdam South'.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Trimp & van Tartwijk, contactpersoon: dhr. M. Vrins
Foto: R. Rugl









Stadsschouwburg te Sittard

Om de Stadsschouwburg weer geschikt te maken voor de toekomst was een grootschalige renovatie noodzakelijk. Volgens een tien stappen plan van rangorde zijn alle punten gerealiseerd. Zowel het technische deel van het theater zelf, als de personeelsruimten, als de publieksruimten zijn aangepakt. De entree verhuisde van de Wilhelminastraat naar een uitbouw aan de Monseigneur Claessensstraat. De personeelsruimten werden van de linker zijde naar de rechter zijde van het gebouw verplaatst, vernieuwing en uitbreiding van de kleedruimten, 2 nieuwe extra liften, etc.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Stadsschouwburg Sittard, contactpersoon: dhr. G. Bergers.
Foto: R. Rugl