architectenbureau RUGL bv


Uitbreiding ELDE College te Schijndel

Naast het bestaande gebouw van het Elde College wordt een drielaagse uitbreiding gerealiseerd. De entree en aula zijn op de begane grond voorzien, de kantoorruimten, de lokalen en het OLC zijn op de beide verdiepingen ondergebracht.
Het gebouw is onderdeel van het Kloosterpark en zal met zijn wit gestucte gevels aan de entreezijde en glazen gevels met zonneluifels aan de waterzijde een opvallende verschijning worden in het groene park. Rondom de onderlaag is een terras/omloop voorzien die half in een waterpartij steekt om zo de integratie nog meer kracht bij te zetten.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv en AAI-AGS Architects International bv.
Afbeelding: Impressie door AGS Architekten & Planners Arnhem bv
Opdrachtgever: Gemeente Schijndel, contactpersoon: dhr. M. Rovers.
Kinder- en jeugdcentrum te Beverwijk

Heliomare is een onderwijsinstelling die ondersteuning biedt aan kinderen met een handicap, ziekte of na een ongeluk. Ter vervanging van de bestaande accommodatie te Wijk aan Zee is een lokatie gevonden aan de rand van het stationsgebied te Beverwijk. Naast het onderwijsgebouw is ook een ondergrondse parkeergarage voorzien en een
Het ontwerp is in samenwerking met Meijran Partners Architecten te Beverwijk tot stand gekomen. Realisatie van het ontwerp moet nog plaatsvinden.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Afbeelding: Lokatie te Beverwijk.
Opdrachtgever: AKRO Consult, contactpersoon: dhr. W. Stam.
Uitbreiding Canisius College te Nijmegen

Drielaagse uitbreiding welke geheel gevat is in glas. Op de begane grond is de kantine gehuisvest en op de bovenliggende lagen zijn 10 theorielokalen gerealiseerd. De theorielokalen zijn ondergebracht in een eigen herkenbaar zilveren volume dat gedragen wordt door vrijstaande kolommen om zo de kantine een open karakter te geven. Om dit volume zo vrijstaand mogelijk te maken is ook het dak rondom dit volume geheel in glas uitgevoerd. Hiermee ontstond tevens het voordeel dat daglicht in het bestaande gebouw kon blijven doordringen.
Naast de uitbreiding zijn ook in het bestaande gebouw een groot aantal aanpassingen gedaan, zoals een nieuwe keuken, lift, personeelsruimten, etc.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Canisius College - Scholengroep Rijk van Nijmegen, contactpersoon: dhr. F. Leerssen
Foto: R. Rugl