architectenbureau RUGL bv

Van thuis uit was het tekenen niets vreemds. Ook vader J. Rugl tekende achter de plank, zoals op bovenstaande foto uit 1960 te zien is, toen nog zoals dat gebruikelijk was in een witte jas.
Ook Ramon begon al vroeg met huizen tekenen. Later werd op de HTS te Heerlen de studierichting bouwkunde gevolgd, die weer vervolgd werd door de TUE met de studierichting architectuur.
Eén van de stageplekken die aan de HTS gevolgd werden was het maastrichtse architectenbureau Arn Meijs Architekten BV. Dit bureau werd na afronding van de TUE ook het eerste dienstverband waar ervaring werd opgedaan. Ervaring met een hoog kwaliteitsniveau waarop Arno Meijs zelf toezag. Mooie projecten, zoals de verbouwing van het Steigenberger Kurhaus Hotel te Scheveningen, werden hier gerealiseerd.
Enkele jaren later werd de stap gezet bij AGS Architekten & Planners te Heerlen. Eén van de grootste architectenbureaus van Nederland met projecten die bij eenieder wel bekend zijn, zoals diverse grote winkelcentra maar ook wellnessprojecten zoals Thermea2000 te Valkenburg aan de Geul en Sanadome te Nijmegen. Zeven jaar later trad Ramon Rugl toe tot de aandeelhouders van de overkoepelende moedermaatschappij AGS Holding bv. In 2013 werd AAI - AGS Architects International opgericht waar Ramon Rugl eveneens aandeelhouder van is.
In 2014 wordt het besluit genomen om afscheid te nemen van AAI, vanaf 01 juli is architectenbureau RUGL bv een feit. Naast de tekenplank, die nog steeds wordt gebruikt om te schetsen, wordt er met de nieuwste hard- en software gewerkt, zoals Windows8.1, Office Professional 2013, SketchUp2014 en Adobe Creative Cloud waaronder Adobe XI Pro, Photoshop, Indesign en Dreamweaver.

Door de jarenlange ervaring in grote en kleine projecten van uiteenlopende aard biedt architectenbureau RUGL bv een uitstekende kwaliteit die in diverse samenwerkingsvormen mogelijk is.
Het een heeft de hulp van de ander nodig en beide werken vriendschappelijk samen. "Alterius sic altera poscit opem res et coniurat amica" Horatius; Romeins dichter 65 v.C. - 8 v.C