a

architectenbureau RUGL bv


Design&Build aanbesteding Sportcomplex Hogeweg te Amersfoort.

Dit betreft een multifunctioneel sportcomplex met een sporthal en een zwembad die ondersteund worden door horeca- en verenigingsruimten en een ondergrondse parkeergarage.
De gehele parkeerbehoefte van ca 220 parkeerplaatsen is ondergronds voorzien. Conform programma van eisen zijn de rijstroken éénrichtingsverkeer met parkeerstroken waar schuin geparkeerd kan worden. De onsluiting kan via het sportcomplex alsmede direct via een eigen buitenentree. Het sporthal deel omvat een sporthal, afmeting 33x54 meter, met een droogspringruimte, een krachtsportruimte en tribunes met zitplaatsen voor 200 personen. De ruimte is middels twee Trenomatwanden multifunctioneel inzetbaar.
Het zwembad deel omvat een drietal bassins met bijbehorende voorzieningen.
Opdrachtgever: Besix Nederland BV, contactpersoon: dhr. E. Scheffers.

Centrumplan Marktwand/Markthal te Epe

Na de sloop van de bestaande commerciële ruimten is op 06 mei 2014 officieel gestart met het ontgraven van de bouwput ten behoeve van de ondergrondse parkeergarage. Inmiddels is de parkeergarage Marktplein een feit.
Het Centrumplan omhelst verder twee bouwvolumen op maaiveld. De Markthal, een éénlaags volume met meerdere commerciële ruimten, en de Marktwand, een meerlaags volume met enkele commerciële ruimten waaaronder een super. Op de commerciële ruimten van de Marktwand worden 25 appartementen gerealiseerd.
Ondanks dat het grootschalige bebouwing betreft wordt middels een kleinschalige architectuur goed aangesloten op de maat en schaal van de omliggende bebouwing.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv en AAI-AGS Architects International bv.
Opdrachtgever: WPM Groep, contactpersoon: dhr. T. KuperusAquaRijn te Alphen aan den Rijn

De zwemaccommodatie is de vervangende nieuwbouw van het enkele jaren geleden afgebrandde zwembad "de Thermen". De nieuwbouw waarin het zwembad is opgenomen omvat tevens een commerciële ruimte, een ondergrondse parkeergarage voor 175 auto's en 36 appartementen.
Het zwembad omvat één bassin dat middels een afzinkbare keerwand is op te splitsen in twee baden.
- een 10-baans wedstrijdbad van 25x25m voorzien van een beweegbare bodem;
- een doelgroepenbad van 8,3x25m voorzien van een beweegbare bodem;
- tribune op verdieping rondom het bassin;
- horeca.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Gemeente Alphen aan den Rijn, contactpersoon: dhr. F. de Prez.
Foto: R. Rugl


Nova Gelriae te Ede

Het Gelria-terrein in Ede is een bekend gebied geweest. Op het terrein was vroeger een wasserij gehuisvest waardoor de bodem ernstig verontreinigt raakte. Na een omvangrijke sanering is op 26 augustus 2010 officieel gestart met de bouw van de nieuwbouw waarin een ondergrondse parkeergarage met plaats voor ca 225 auto's, commerciële ruimten met o.a. een Hoogvliet supermarkt en 45 appartementen op de verdiepingen. Bovenop de commerciële ruimten zijn tevens de parkeerplaatsen behorende bij de appartementen gerealiseerd. De kleurstelling van de parkeergarage is afgestemd op de huiskleur van Hoogvliet Supermarkten. De duurzame insteek van AGT draagt bij aan een minimale milieubelasting waarbij diverse maatregelen zoals WKO (WarmteKoudeOpslag) toegepast zijn. Ook in de parkeergarage is dit duidelijk zichtbaar middels de LED verlichting die is aangebracht.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: AGT Vastgoed, contactpersoon: dhr. J. Agterberg
Foto: R. Rugl