architectenbureau RUGL bv


Design&Build aanbesteding Sportcomplex Hogeweg te Amersfoort.

Dit betreft een multifunctioneel sportcomplex met een sporthal en een zwembad die ondersteund worden door horeca- en verenigingsruimten en een ondergrondse parkeergarage.
Het sporthal deel omvat een sporthal, afmeting 33x54 meter, met een droogspringruimte, een krachtsportruimte en tribunes met zitplaatsen voor 200 personen. De ruimte is middels twee Trenomatwanden multifunctioneel inzetbaar.
Het zwembad deel omvat een drietal baden met bijbehorende voorzieningen;
- een 10-baans wedstrijdbad van 50 meter met een horizontaal verplaatsbare keerwand en tribunes met zitplaatsen voor 300 personen,
- een multifunctioneel sportbad met beweegbare bodem voorzien van springplatforms op 1, 3, 5, 7,5 en 10 meter hoogte, springplanken 1 en 3 meter en tribunes met zitplaatsen voor 150 personen,
- een doelgroepenbad met beweegbare bodem, sauna, whirlpool en 60 meter glijbaan.
Opdrachtgever: Besix Nederland BV, contactpersoon: dhr. E. Scheffers.

Design&Build aanbesteding sporthal Trivium te Etten-Leur

Nieuwbouw sporthal behorende bij het Munnikenheide College te Etten-Leur. Vanuit de kantine van de sporthal is er een direct zicht op de sporthal en het naastgelegen sportveld.
De sporthal is geheel conform eisen van NOC*NSF en KVLO ontworpen en is voorzien van een tweetal acoestische neerlaatbare Trenomatwanden.Aan de langszijd is een tribune met 300 zitplaatsen.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Sportsphere, contactpersoon: dhr. P. Kamermans.
Afbeelding: Sportsphere


Sportcentrum de Waterwijck te Steenwijk

Verbouwing van een zwembad tot een sportcentrum waarin tevens een sporthal ondergebracht is. Middels een gefaseerde uitvoering is het gebruik van het zwembad slechts drie maanden onderbroken vanwege de uitvoeringswerkzaamheden. De bestaande entree, horeca, personeelsruimten zijn geheel gesloopt en in combinatie met de nieuwbouw van de sporthal opnieuw gerealiseerd. Het sportcentrum is geheel voorzien van een luchtinstallatie van het uitermate duurzaam BaOpt syteem dat zorgt voor een optimale en evenwichtige luchtkwaliteit.
De sporthal is iets verdiept aangelegd om zo de hoogte van het gebouw te beperken. De inwendige hoogte bedraagt 9m en is daarmee geschikt voor vele (sport)doeleinden. Door de aanwezigheid van een tweetal acoestische neerlaatbare Trenomatwanden is de sporthal multifunctioneel te gebruiken.
Het gebouw valt op door de Kalzip gevelafwerking met Platowood raamkaders en het speciale gevelmetselwerk met bakstenen van Petersen Tegl uit Denemarken.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Gemeente Steenwijkerland, contactpersoon: dhr. M. Faber.
Foto: R. Rugl

MFA Safari te Maarssen

Een multifunctionele accommodatie waarin naast een zwembad ook een sporthal, bibliotheek, jeugdcentrum, dansstudio zijn opgenomen. Het mfa is in een 2-laagse plint gehuisvest waar bovenop nog eens 45 appartementen zijn gerealiseerd..
Het zwembad omvat een drietal baden met bijbehorende voorzieningen;
- een 6-baans wedstrijdbad van 15,5x25m voorzien van een beweegbare bodem;
- een doelgroepenbad van 10x20m voorzien van een beweegbare bodem;
- een peuter/kleuterbad van ca 100m2;
- een 60m1 glijbaan met skim-out;
- tribune op verdieping in het wedstrijdbad;
- horeca, nat en droog.
De sporthal heeft een afmeting van 28x44,2m en een netto hooogte van 7m. Door de aanwezigheid van een tweetal acoestische neerlaatbare Trenomatwanden is de sporthal multifunctioneel te gebruiken. De kopse zijde van de sporthal beschikt over een brede toegang zodat ook deze ook voor grote evenementen gebruikt kan worden.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Gemeente Stichtse Vecht (voorheen gemeente Maarssen).
Gedelegeerd opdrachtgever: Convisie, contactpersoon: dhr. C. Lamberts.
Foto: R. RuglUitwerking Sportcentrum Ookmeer te Amsterdam

Op het grootste sportpark van nederland is dit multifunctioneel sportcentrum gerealiseerd met een sporthal, turnhal, atletiekhal, horeca en ondersteunende functies zoals fysiotherapie.
De sporthal heeft een afmeting van 48x28m en een netto hoogte van 9m. Rondom zijn tribunes aanwezig op begane grond en verdiepingniveau. De turnhal heeft een afmeting van 35x28m en een netto hoogte van deels 7m en deels 9m. De vloer is in zijn totaliteit opgehoogd en beschikt over diverse sprinkuilen.
De sporthal en turnhal beschikken beide over een acoestische neerlaatbare Trenomatwand.
De atletiekhal heeft een afmeting van 75x15m en beschikt over een 60m sprintbaan. In de atletiekhal kan oefen voor onder andere discuswerpen en polstokhoogspringen.
Alle drie de hallen voldoen aan de eisen van NOC*NSF.
Architect VO: OZP
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam, stadsdeel NieuwWest (voorheen stadsdeel Osdorp), contactpersoon: dhr. F. van Huffel.
Foto: Descol

Polfermolen te Valkenburg aan de Geul

Het sport- en recreatiecentrum Polfermolen is een multifunctionele accommodatie en beschikt over tal van voorzieningen, waaronder een zwembad, sporthal, fitness, vergaderfaciliteiten en een platte zaal. De ligging van het complex is zeer bijzonder omdat de entree op straatniveau is gelegen terwijl de voorzieningen zich op het 3,5m lager gelegen geulniveau bevinden. Hiermee sluit de hoogte van het complex aan de straatzijde beter aan op de naastliggende bebouwing terwijl het zwembad prachtig aan de Geul is gelegen.
Het zwembad omvat onderstaande bassins met bijbehorende voorzieningen;
- een 6-baans wedstrijdbad van 15,4x25m
- een doelgroepenbad van 10x10m voorzien van een beweegbare bodem;
- een recreatiebad met een glijbaan van ca 45m
- een kleuterbad met speelelementen
- tribune bij het wedstrijdbad;
De sporthal heeft een afmeting van 48x28m en een netto hoogte van 7m. Een vaste tribune aan de langszijde biedt het publiek een uitstekend zicht op het veld.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Ruijters Vastgoed Ontwikkeling, contactpersoon: dhr. P. Cuijpers.
Foto: P. Moolevliet