architectenbureau RUGL bv


Herbestemming LTS te Echt

Door leegstand van de voormalige LTS werd door WoonGoed 2-Duizend het plan bedacht om hier woningen te realiseren. Een gedurfde ontwikkeling gezien de ruimten in het gebouw die verre de afmetingen hebben van 'standaard' woningenbouw. Met name de praktijklokalen vormden een uitdaging door de extra hoogte en de bijzondere spantconstructie die zeer in het oog sprong.

In het ontwerp is de jongste vleugel gesloopt om plaats te maken voor woningen waar ook hulp geboden kan worden in de toekomst. De andere twee vleugels blijven aan de buitenzijde nagenoeg ongewijzigd maar worden van binnen geheel aangepast maar wel met behoud van karakteristieke kenmerken. De mooie entreetrap blijft behouden maar ook de betonnen spanten in de praktijklokalen blijven zichtbaar.
Aan de overzijde van de straat wordt de gymzaal omgetuned tot 10 wooneenheden voor Mensana.
De duurzame insteek van WoonGoed 2-Duizend resulteerd in woningen met een EPC=0 waarde waardoor de energielasten voor de toekomstige bewoners minimaal zullen zijn.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv en AAI-AGS Architects International bv.
Opdrachtgever: WoonGoed 2-Duizend, contactpersoon: dhr. J. Gootzen
Foto: R. Rugl


Centrumplan te Eijsden

Onderdeel van de nieuwe ontwikkeling van het centrumplan is een nieuw winkelgebied. Een drietal bouwvolumen zijn onderdeel van dit ontwerp waarvan de realisatie inmiddels gestart is. In twee van de drie bouwblokken is op begane grond een winkelplint voorzien met een grote trekker. Daarnaast zijn een groot aantal dagwinkels aanwezig. Deze twee bouwblokken worden gescheiden door een passage. Het derde bouwblok is gelegen nabij de kerk en omhelst een horecavoorziening.
De 37 woningen worden allen door Woningstichting Servatius afgenomen.
Impressie: AGS Architekten & Planners bv.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv en AAI-AGS Architects International bv.
Opdrachtgever: Rialto Vastgoed bv, contactpersoon: dhr. T. Wijnen

Centrumplan Marktwand/Markthal te Epe

In het centrum van Epe krijgt het nieuwe centrumplan langzaam gestalte. Na de sloop van de bestaande commerciële ruimten is op 06 mei 2014 officieel gestart met het ontgraven van de bouwput ten behoeve van de ondergrondse parkeergarage. Het Centrumplan omhelst verder twee bouwvolumen op maaiveld. De Markthal, een éénlaags volume met meerdere commerciële ruimten, en de Marktwand, een meerlaags volume met enkele commerciële ruimten waaaronder een super. Op de commerciële ruimten van de Marktwand worden 25 appartementen gerealiseerd.
Ondanks dat het grootschalige bebouwing betreft wordt middels een kleinschalige architectuur goed aangesloten op de maat en schaal van de omliggende bebouwing.
Impressie: AGS Architekten & Planners bv.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv en AAI-AGS Architects International bv.
Opdrachtgever: WPM Groep, contactpersoon: dhr. T. Kuperus
MFA Safari te Maarssen

Een multifunctionele accommodatie waarin naast een zwembad ook een sporthal, bibliotheek, jeugdcentrum, dansstudio zijn opgenomen. Het mfa is in een 2-laagse plint gehuisvest waar bovenop nog eens 45 appartementen zijn gerealiseerd..
Het zwembad omvat een drietal baden met bijbehorende voorzieningen;
- een 6-baans wedstrijdbad van 15,5x25m voorzien van een beweegbare bodem;
- een doelgroepenbad van 10x20m voorzien van een beweegbare bodem;
- een peuter/kleuterbad van ca 100m2;
- een 60m1 glijbaan met skim-out;
- tribune op verdieping in het wedstrijdbad;
- horeca, nat en droog.
De sporthal heeft een afmeting van 28x44,2m en een netto hooogte van 7m. Door de aanwezigheid van een tweetal acoestische neerlaatbare Trenomatwanden is de sporthal multifunctioneel te gebruiken. De kopse zijde van de sporthal beschikt over een brede toegang zodat ook deze ook voor grote evenementen gebruikt kan worden.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Gemeente Stichtse Vecht (voorheen gemeente Maarssen).
Gedelegeerd opdrachtgever: Convisie, contactpersoon: dhr. C. Lamberts.

AquaRijn te Alphen aan den Rijn

De zwemaccommodatie is de vervangende nieuwbouw van het enkele jaren geleden afgebrandde zwembad "de Thermen". De nieuwbouw waarin het zwembad is opgenomen omvat tevens een commerciële ruimte, een ondergrondse parkeergarage voor 175 auto's en 36 appartementen.
Het zwembad omvat één bassin dat middels een afzinkbare keerwand is op te splitsen in twee baden.
- een 10-baans wedstrijdbad van 25x25m voorzien van een beweegbare bodem;
- een doelgroepenbad van 8,3x25m voorzien van een beweegbare bodem;
- tribune op verdieping rondom het bassin;
- horeca.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Gemeente Alphen aan den Rijn, contactpersoon: dhr. F. de Prez.
Foto: R. Rugl


Winkelcentrum Zuid te Venlo

Het bestaande winkelcentrum Zuid was één bouwblok met een super en een aantal dagwinkels, waarboven appartementen waren gehuisvest, gelegen aan de van Nijvenheimstraat. Het winkelaanbod werd uitgebreid met een tweede super met dagwinkels waarboven een 12-tal appartementen zijn ondergebracht. Het doorgaand verkeer dat gebruik maakte van de van Nijvenheimstraat is vervangen door een centraal gelegen parkeerplein. Hiermee wordt het doorgaand verkeer afgeremd danwel genoodzaakt te kiezen voor een andere route.
Ook binnen het bestaande bouwblok zijn de commerciële ruimten verbouwd.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: AM Wonen
Foto: R. Rugl


Nova Gelriae te Ede

Het Gelria-terrein in Ede is een bekend gebied geweest. Op het terrein was vroeger een wasserij gehuisvest waardoor de bodem ernstig verontreinigt raakte. Na een omvangrijke sanering is op 26 augustus 2010 officieel gestart met de bouw van de nieuwbouw waarin een ondergrondse parkeergarage met plaats voor ca 225 auto's, commerciële ruimten met o.a. een Hoogvliet supermarkt en 45 appartementen op de verdiepingen. Bovenop de commerciële ruimten zijn tevens de parkeerplaatsen behorende bij de appartementen gerealiseerd. De kleurstelling van de parkeergarage is afgestemd op de huiskleur van Hoogvliet Supermarkten. De duurzame insteek van AGT draagt bij aan een minimale milieubelasting waarbij diverse maatregelen zoals WKO (WarmteKoudeOpslag) toegepast zijn. Ook in de parkeergarage is dit duidelijk zichtbaar middels de LED verlichting die is aangebracht.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: AGT Vastgoed, contactpersoon: dhr. J. Agterberg
Foto: R. RuglWoningen Hoogveld te Sittard

In de nieuwe woonwijk Hoogveld te Sittard zijn een drietal bouwblokken gerealiseerd. Dit betreft een appartementencomplex met 26 woningen, een volume met 5 grondgebonden woningen en een blok met 19 grondgebonden woningen. Zowel de appartementen als de grondgebonden woningen zijn in één materialisering en kleurstelling ontworpen.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: 3W Vastgoed.
Foto: R. RuglAppartementencomplex Appart te Schijndel

Naast de multifunctionele Accommodatie 't Spectrum is een appartementencomplex gerealiseerd met 25 woningen. Het gebouw heeft een L-vorm en vouwt zich om het erachterliggende jeugdcentrum Bizzi dat is ondergebracht in het voormalige sportgebouw dat hoorde bij het Elde College. Naast een drietal woningen op begane grondniveau zijn hier ook de parkeerplaatsen geïntegreerd.
Werkzaamheden uitgevoerd bij AGS Architekten & Planners bv.
Opdrachtgever: Gemeente Schijndel en Bouwbedrijf Van Schijndel.
Foto: L. van Poppel